Între realitate şi ipocrizie

Duminică, 21 februarie 2016

LA ANETA 3, FU TUMULT

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 1:51 PM

DG

autor Silvia Cristescu

Am plâns ca o fiară urmărind mitingul de clocotitoare susținere pentru Antena 3, din Piața Constituției, unde mii și mii – vreo două – de pensionari s-au adunat, din toate colțurile țării, de la Rucăr, până la Los Angeles, trecând prin Triunghiul Bermudelor.
S-a simțit enorm, s-a plâns torențial și s-a strigat sanguinar: „Ieși afară, javră ordinară!”, „Jos Mafia!”, „Afară abuzul din țară !”, iar când Gâdea a amintit cu glas sugrumat de „omul care ar fi vrut să fie cu noi, dar nu poate, pentru că niște oameni au hotărât așa, împotriva evidențelor”, din mii de piepturi hârâite s-a înălțat la cer „Voiculescu ! Voiculescu !”
În emoția devastatoare, Gâdea a anunțat că mii și mii de mesaje sosesc din toată lumea civilizată și lumea cealaltă, de la Martin Luther King, trecând prin doamna Rarinca, până la Parlamentul European. „Parlamentul European a spus că ce se întâmplă cu Antena 3 este un abuz uriaș !” Urale. Entuziasm nestăvilit. Europa e cu Antena 3.
„Am primit mesaje”, zise Gâdea, arătând telefonul să vadă mulțimea că nu minte, „Am primit mesaje din interiorul Parchetului General ( „Huuuoooo !” ) care spun <<Antena 3 e și aici!>>” Urale. Parchetul General e cu ei.
„Am primit mesaje din interiorul Ministerului de Finanțe („Huuuuoooo!”) care spun <<Antena 3 e și aici !>>” Urale. Și Ministerul de Finanțe e cu ei, înțeles cu Parchetul General.
„Noi toți avem grupa de sânge A3 !” Delir. Moșii își aruncară temerar cușmele, care căzură peste babele de alături. Buimăcite, babele, într-un palpit demult uitat, urlară sfâșietor „Vă iubiiiimmm !”
În lacrimi, Dana Grecu coborî în mijlocul adunării, abandonându-se voluptuos efuziunii septuagenare. A culminat, însă, pe scenă, când în frenezia unui eclatant orgasm multiplu, căzu, nu în ce v-ați gândit voi, ci în genunchi, cu microfoana la gură: „Ne iubiți?” „Daaaaa !” „Ne iubiți?” „Daaaaa!” „Ne iubiți?” „Daaaaaaa !” Vezi, Dragneo? Așa se face.
Și Carmen Avram a plâns. Ca tac-su, care tocmai o vedea la televizor. „Când am văzut-o pe Dana Grecu în genunchi, parcă l-am văzut pe tata !” Apoi s-a îmbrățișat cu Oana Stancu, într-un hohot comun.
Alessandra Stoicescu :„Plătim 40 milioane de euro pe an, pentru pensiile și salariile voastre. Și ei ce vor? Să nu vă mai dea bani, pentru că nu vor avea de unde !”
Lăbuț trist precum Harap Alb, Radu Tudor arătă acuzator spre Spân: „Băsescu, („Huuuooo!”) cu o singură semnătură, („Huuuooo!”) a scos 128 de familii din casele lor („Huuuuoooo!”) așa cum ne scot pe noi azi din sediu !” „Huuuooo!” „Dreptate și emisie!”
A urmat Mucus Curvică, surescitat, semn că iar și-a bătut psihiatrul: „Judecătoarea Camelia Bogdan („Huuuooo!”) l-a rugat pe generalul Coldea („Huuuuoooo!”) să-i repare reputația: <<Domnu` Coldea, eu v-am slujit pe dumneavoastră când am dat sentința. Nu-i lăsați să-mi strice reputația !>>” „Huuuuooo!”
Când „o mireasă pentru fiul meu”, gestantă deja, începu să cânte „You`re simply the best”, încleștarea fu maximă: care se ținu de baston, care de mumia de alături. S-au clătinat în masă, mie mi-a stat inima, dar n-au căzut. Norocu-a fost cu ei.
După „You`re simply the best”, urmă „Nu mai plânge, Românio !” cu muica lu` Fuego, măicuță bătrână cu creier de lână, la fel de nobilă și îmbălsămată ca „prințesa” Lia, dar cu carnea încă pe ea. Fu un moment de grație: adunarea zvâcni dureros în străfunduri, practic, fu terminată sfincteral. Încet, încet, piața se umplu de o miasmă nouă, dar familiară, vie și pătrunzătoare, care o alungă pe cea de naftalină.
Să nu mă-ntrebați, însă, cum a fost când s-a cântat imnul Antenei 3, pe melodia „Trei culori” ! Fu tulburător….Fu tare….Fu tumult….Fu too much….

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: