Între realitate şi ipocrizie

Luni, 21 decembrie 2015

Populismul local a învins ?!

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 11:45 PM

De 26 de ani aștept să învingă rațiunea, dar…din păcate, tot populismul izbândește. PSD_ul local, re_colorat cu dezertori, reușește să impună un nivel al taxelor și impozitelor locale care nu lasă mult spațiu de manevră pentru viitoare investiții ori cofinanțare de proiecte. Va fi nevoie de slalom printre ”rânduri” pentru a se vedea unde, cum și cât va putea fi alocat pentru dezvoltare.

Toată lumea, de la mic la mare, de la sărac la bogat, dorește ca la nivel local să aibă parte de asistență socială și de sănătate la standarde, de scoală la un nivel calitativ foarte bun, de infrastructură stradală și nu numai mult mai bună, dar…toate astea nu se pot face dintr-un pocnet de bici. Pentru toate ai nevoie de bani. Și banii bugetului local, cei mulți, vin din taxe și impozite locale.

Există un principiu universal valabil în economia de piață; nivelul taxelor locale arată nivelul investițiilor viitoare dar și nivelul de bunăstare de care se va putea bucura comunitatea pe termen mediu și lung. Dacă vrem o dezvoltare sănătoasă a localității va trebui să operăm exact în această zonă, a impozitării proprietății. Prin urmare, pentru viitor cred că va trebui să avem o dezbatere publică foarte serioasă privind nivelul taxelor și impozitelor, dacă ne dorim o comunitate sănătoasă, o comunitate educată, o comunitate care să beneficieze de infrastructură la standarde.

PSD_ul local va trebui să înțeleagă; una e să stimulezi economia, alta e să stimulezi consumul. Pachetul fiscal generos al PSD_ului local sigur nu va genera; economisire, acumulare de capital,  investiții ori producție. Asta ca să nu vă culcați pe ”urechea” aia câștigătoare.

De fapt, în varianta votată astăzi, cu taxe și impozite mai mici ca în 2015, PSD local ne-a impus ca să lungim sărăcia și boala. Și tot acest exercițiu doar pentru imagine și câștig electoral viitor(sper să nu vă iasă calculul final și să pierdeți la scor), dar le vom deconta cu toții prin scăderea nivelului de trai în comunitate.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: