Între realitate şi ipocrizie

Vineri, 11 septembrie 2015

Noii feudali din sistemul public

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 1:47 PM

Probabil ați observat; războiul declanșat de DNA la nivel național, a făcut loc unor noi feudali. Dacă în sistemul vechi, cel al baronului politic, nimic nu se mișca fără voia lui, intrarea pe fir a DNA_ului a slăbit influența acestuia asupra sistemului(măcinată de ineficiență, corupție și războaie interne) și a făcut loc noilor feudali, a făcut loc găștii.

Acest fenomen îngrijorător, gașca, formată predilect din oameni tineri și aparent competenți pe un criteriu istoric comun(foști: colegi de maidan, colegi de cartier, colegi de școală, colegi de facultate, colegi de serviciu, nepoate, iubite etc) și-a propus să înlocuiască influența baronului cu influența lor, având un interes comun – împreună suntem mai puternici și ajungem mai ușor la obiective – funcționând pe principiul ”ne tragem în sus unul pe altul”

E suficient ca un membru din gașcă să ajungă ”la putere”(pe criterii politice – cum altfel!) pentru ca gașca din care face parte să promoveze ”in corpore”. Și uite așa, doar pentru că aparțin la gașcă, membrii ajung directori, șefi de serviciu ori alt tip de șefuți pentru un anumit nivel, și nu o fac oricum, ci metodic, mafiot.

Mai întâi ”cu delegație” până își fac vechimea necesară ocupării funcției dorite și ocupate ”preventiv” cu delegație, apoi prin ”concurs”. Desigur un concurs organizat cu dedicație pentru ei și le care nimeni altcineva nu are vreo șansă. Dacă cumva drumul este scurtcircuitat, pică toți candidații și se va relua de la zero când terenul va fi fertil pentru cel sortit să câștige, care între timp rămâne pe post cu ”delegație” și nu necesită decât o susținere de la cine trebuie. Adică de la prietenul de sus.

Ajunși acolo unde și-au dorit, pe funcții bune cu salarii bune, directorii noștri simt nevoia să se impună, ca să-și aducă toată familia și toți prietenii în sistem. Păi NU, trebuie să vadă lumea că sunt oameni importanți și, evident, să-i alunge din sistem pe cei care nu le sunt pe plac sau pe cei care ocupa posturi vizate de rudele, iubitele sau prietenii lor.

În definitiv, sistemul public e feuda lor, nu? Au protecția necesară fiind susținuți de colegii de gașca care sunt mai sus și gata oricând să se ”sacrifice” pentru a nu fi penetrată echipa.

Notă. Inspirat de un prieten și de la care am acordul pentru a-l publica.

Reclame

5 comentarii »

 1. http://www.cotidianul.ro/lider-psd-scrisoare-deschisa-pentru-basescu-269487/

  Comentariu de nabuco — Sâmbătă, 10 octombrie 2015 @ 6:04 PM | Răspunde

 2. D-nu nabuco-istetul ala care a scris epistola nu face decat sa-i ridice mingea la fileu lui Base ! Numai lucruri pentru care trebuie laudat…in afara de cea cu salariile bugetarilor,pe care ei si-au asumat-o ca fiind o greseala.Eu personal nu sunt convins nici acum,ca ar fi fost o greseala…numai ca nu l-am auzit pe Base sau pe Boc sa spuna nici atunci si nici acum…de puzderia de bugetari si de reforma din domeniu,necesara ! De la astia d’acum,ce sa mai vorbim ! Vad ca insistati aici,ca si dincolo la Visa…sa-l faceti pe Vali sa cada in abatere politica…si sa spuna la fel ca mine de Base…acum cand este…dusmanul lui politic ! (I. S.-aici sunt logat !)

  Comentariu de Fane — Sâmbătă, 10 octombrie 2015 @ 7:15 PM | Răspunde

 3. De fapt,astia au o problema mare cu Base ! Urmeaza ca altii mai tari decat ei sa-i ridice mingea la fileu…si pana atunci mai sapa si ei,cat pot la temelie ! E vorba de procesul pornit in Nemtia ,pentru care Nastase mai incaseaza inca mai multi ani de puscarie…da’ mai al dracu’,o baga pe maneca si buldogul…sefu ‘ lui Vali ! Da’ s-ar putea ca pana atunci sa fie toti ascunsi sub denumirea de liberali !

  Comentariu de Fane — Sâmbătă, 10 octombrie 2015 @ 7:21 PM | Răspunde

 4. @1-Si daca tot ati vazut in ce fel sunt logat,iaia ce gasesc aici la Vali (pentru care ii multumesc !) :http://www.monica-macovei.ro/blog/

  Comentariu de Fane — Sâmbătă, 10 octombrie 2015 @ 7:26 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: