Între realitate şi ipocrizie

Marți, 9 decembrie 2014

Independenți sau oportuniști ?!

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 12:29 PM

Ordonanța traseiștilor a făcut multe ,,victime” în politică, ca și la noi de altfel. Cert este că în urbea noastră întâlnim un caz particular. Față de alte locuri, mă raportez la orașe, la noi apare o categorie aparte, a răzvrătiților din partidul aflat la guvernare care s-au văzut ,,sufocați” de alți traseiști de ”dreapta”, iar la rândul lor au ales să plece din partid pentru a se antrena pe turnată pentru niscaiva ,,sinecuri” politice ori foloase patrimoniale.

Ca să fac pe deșteptul, încerc să înțeleg fapta lor plecând de la maxima lui Protagoras care sună de felul „Omul este măsura tuturor lucrurilor, a celor ce sunt întrucât sunt, și a celor ce nu sunt întrucât nu sunt”!  … și fac arc peste ani ca să ajung la maxima lui Eminescu care sună așa ,, un om poate avea totul neavând nimic și nimic având totul” … dar mi-e greu să trag o concluzie după o interpretare filozofică, căci cunoașterea și adevărul sunt relative la persoane.

Mi-ar fi plăcut ,,să calc” pe urmele filosofului și poetului ca să înțeleg măcar o fărâmă din ce au gândit independenții, totuși cedez…fiindcă ei nu sunt deloc sofisticați și mă raportez doar la atitudinea lor lipsită de principialitate care, pentru a-și satisface interesele personale, au adoptat și aplicat, conform împrejurărilor, principii și păreri potrivite momentului, adică oportunism.

Cum mișcarea lor s-a produs înainte de cele două scrutine, la data prezentă categoria lor își pierde dimensiunea politică, iar oricare nouă configurare politică trebuie făcută în lumina rezultatului votului și a cerințelor votantului. Pentru politicianul de dreapta care a înțeles semnificația votului chestiunea trebuie să fie relativ simplă, independenții nu trebuie să intre în preocupările lui, deci nici loc pe partea dreaptă alături de el, căci altfel … pedeapsa va fi nemiloasă la următorul vot, dacă dreapta va aspira relicve nedorite și hulite de dreptaci. Votantul de dreapta este unul isteț care nu se va lăsa păcălit. Votantul nostru este dezghețat la minte și ne lovește dacă-l trădăm. El înțelege altfel primenirea clasei politice, iar așteptările lui sunt mari cât timp are promisiunea capului de la Cotroceni dar și a decidenților politici din PNL.

Așa că … colegilor de pe dreapta, hai să nu înșelăm așteptările votanților noștri și să uităm de categoria oportuniștilor, ieri socialiști, indiferent de costurile pe care le poate produce votul lor în consiliul local. Mult mai apreciați vom fi de electorat dacă vom scoate în public un eventual blocaj produs de către aceștia, decât dacă-i aspirăm în partid. Dacă vom da alte semnale vom pierde pe toate planurile, atât primăria cât și consiliul, în 2016.

Reclame

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: