Între realitate şi ipocrizie

Joi, 13 noiembrie 2014

MAREA MINCIUNĂ A LUI PONTA DIN DEZBATERI

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 11:01 AM

on 12 NOIEMBRIE 2014

poDe două zile Klaus Iohannis se întâlnește cu Victor Ponta. Nu vreau să vorbesc pe larg despre cele două dezbateri, ambele cu plusuri și minusuri. Vreau să vorbesc doar despre un lucru cu care se laudă acest mincinos Victor Ponta. Un lucru pe care l-am auzit și ieri și azi și pe care îl repetă cu obstinație. Îmi pare rău că Iohannis n-a știut să îi răspundă dar nu îi fac o vină din asta, în fond nu este jurist.

Haideți să vedem dspre ce este vorba:

Victor Ponta se laudă în fața camerelor de luat vederi (atacându-l pe Iohannis cum că are un dosar de incompatibilitate nerezolvat și răspunzând atacului de plagiat din partea lui Klaus Iohannis) că în cazul lui Înalta Curte de Casație și Justiție a dat o decizie prin care s-a stabilit că nu a plagiat.

MINCIUNĂ URIAȘĂ, DOMNULE PONTA (nici nu mă așteptam la altceva, domnia voastră mințiți așa cum respirați)

ÎCCJ NU a dat o decizie prin care a stabilit că nu ați palgiat, nu mai mințiți românii,

Înalta Curte a stabilit că ” “Respinge, ca inadmisibila, plangerea formulata de petitionarii Papahagi Razvan Adrian, Neamtu George Mihail si Ofiteru Augustin Minel impotriva rezolutiei nr.783/P/2012 din 16 mai 2013 a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie – Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica. Obliga petitionarii la plata sumelor de cate 100 lei cu titlu de cheltuieli judiciare catre stat. Definitiva”.

Să demolăm așadar această uriașă minciună cu care un plagiator vrea să devină președintele României. Să începem de la câteva chestiuni juridice.

În anumite infracțiuni (din care face parte și cea supusă dezbaterii Înaltei Curți) pentru a se începe cercetarea penală și, dacă există fapta și vinovăția să se trimtă prin Rezoluție dosarul în judecată, este nevoie de o PLÂNGERE PREALABILĂ din partea persoanelor prejudiciate de respectiva infracțiune. Cu alte cuvinte, în acest caz al plagiatului lui Ponta doar acei autori din cărțile cărora a COPIAT Victor Ponta puteau face o plângere prealabilă care ar fi dat dreptul procurorilor să analizeze probe, să înceapă cecetarea penală și, dacă constată vinovăția, să trimită dosarul în judecată.

Așadar, să repetăm, numai autorii de la care a copiat Ponta aveau această calitate, ei fiind prejudiciații. Din păcate, plângerea a fost făcută de Papahagi Razvan Adrian, Neamtu George Mihail si Ofiteru Augustin Minel – care nu aveau această calitate pentru că nu din cărțile sau studiile lor a copiat Ponta. De ce au făcut-o cei trei? Pentru imagine, dar asta nu este important în demersul de față.

Când parchetul primește o plângere de la o altă persoană decât cea prejudiată, legea penală nu-i permite să-l sancționeze pe vinovat, chiar dacă ar observa că acela chiar a comis infracțiunea. Așa a procedat și parchetul, a dat NUP pe acest motiv de inadmisibilitate (DAR ÎN NICI ÎNTR-UN CAZ CĂ NU AȚI COPIAT, DOMNULE PONTA). Și v-o spune asta un jurist.

Cei trei petiționari nu s-au lăsat (deh, imaginea, cum vă spuneam) așa că au atacat Ordonanța de neîncepere a procurorului. Așa a ajuns dosarul la Înalta Curte care, respectând ceea ce am explicat mai sus, a dat această soluție; ”Respinge, ca inadmisibilă”

DA, ÎCCJ respinge plângerea celor trei ca inadmisibilă dar NU PENTRU CĂ NU AȚI FI COPIAT, DOMNULE MINCINOS, CI PENTRU CĂ A FOST FĂCUTĂ DE ALTE PERSOANE DECÂT CELE PREJUDICIATE PRIN INFRACȚIUNE.

Așa că, stimate domnule Prim Ministru, nu mai mințiți România în continuare. Cât despre copiatul dvs (vorbim de lucrarea dvs. de doctorat) ați copiat, s-a pronunțat în chestiune asta oameni din lumea academică, de la universități de prestigiu din țară și din străinătate.

Reclame

Un comentariu »

  1. Comentariu de nabuco — Miercuri, 14 ianuarie 2015 @ 6:18 PM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: