Între realitate şi ipocrizie

Luni, 20 octombrie 2014

Klaus Johannis

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 7:08 PM

Mihaela Miroiu . https://www.facebook.com/mihaela.miroiu?fref=nf

Sustinerea mea publica pentru Klaus Iohannis. Democrația adevărată se bazează pe știința oamenilor de a trăi și construi împreună o societate înțeleaptă, echilibrată, onestă, binevoitoare, dominată de bun simț și respect reciproc. Am șansa să trăiesc într-o asemenea lume politică alegând oameni care o pot construi, fiindcă ei înșiși au dovedit aceste virtuți. Vreau să îmi măresc șansele să trăiesc într-o democrație adevărată. Îl votez pe Klaus Iohannis.

Cateva clarificari.
Mi-am exprimat public sustinerea pentru Iohannis. Asta a condus la multe dezamagiri nedorite. Respect dreptul fiecaruia la propria preferinta.
Incerc sa clarific:
– Monica Macovei este redutabila, are indiscutabile competente intelectuale pentru post, are o agenda care, in mare parte, este foarte buna. Este curajoasa, integra, admirabila chiar. Are insa un program care nu se intersecteaza deloc cu preferintele mele pentru dreptatea cu trei ochi deschisi, nu cu amandoi legati. Justitia si dreptatea nu sunt identice. Ca Presedinta trebuie sa se ocupe si de dreptate sociala, nu doar de justitie. Asta cred. Proiectul statului minimal este si nerealist si periculos pentru cei defavorizati. In plus, pozitia anti-sistem nu este preferinta mea. Mai cred inca in faptul ca democratia se face cu partide politice.
– Elena Udrea: Inteligenta, abila, de constructie, are multe calitati, le-a dovedit. Dar are doua defecte greu de acceptat pentru mine: acela ca se asuma ca om al cuiva si acela ca mentine ideea megalomana ca cele 6.000 de proiecte au fost facute (executate in fapt) de ea, nu doar decise de ea.
– Victor Ponta a murit politic pentru mine odata cu plagiatul si cu faptul ca nu a recunoscut si nu si-a cerut iertare.
– Iohannis: 1. e o preferinta politica: are sustinere intr-un partid foarte puternic si sustine un program pe care il agreez in buna parte; 2. e o preferinta psihologica: e normal, echilibrat, rezonabil, necircar, neresentimentar; 3. e o preferinta morala: satisface cerintele etice de baza pentru un politician.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: