Între realitate şi ipocrizie

Miercuri, 8 octombrie 2014

Există o excepție – Klaus Johannis

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 9:00 PM

Jigodisme din campania electorală / Lili Crăciun

Urâtă campanie electorală. Mi-e silă de alegerile care se apropie, precum și de candidați. Există o excepție: Klaus Iohannis și…, cu anumite rezerve, Monica Macovei. Nu, nu afirm că Klaus Iohannis este perfect, dar nu l-am văzut să atace pe vreunul dintre candidați, mai cu seamă în ceea ce privește viața lui personală, sau pe cineva din echipa de campanie. Nu vrea să vorbească decât despre ce are de gând el să facă și cum se raportează la anumite relații și evenimente. Nu-l interesează ce fac ceilalți. Nu o face pentru că așa dă bine la electorat, așa este el. Știe că circul și emfaza, dansul cu electorii, pupatul, promisiunile care nu pot fi onorante sau hăhăitul l-ar face mai plăcut românilor dar nu o face.  Pentru că așa este domnia sa construit. Da, atacă, dar atacă cu eleganță și se referă doar la măsuri nu la oameni. Nu ne promite ce va face și va drege în legătură cu dosarele de corupție, lasă aceste lucruri, firesc, pe seama justiției. Și dacă nu vedem asta, suntem pierduți să ne bălăcărim pentru încă o jumătate de veac printre circari și saltimbanci sau ipocriți care ne vor construi, în visele noastre nătânge, șanțuri prin care vor curge laptele și mierea.
Ceea ce îmi depășește însă puterea de înțelegere este această unirea a tuturor împotriva lui Iohannis. Și cei de stânga și cei de dreapta îl atacă neobosit. Merg pe principiul că la noi bârfa prinde și de ar fi o mare gogomănie. Mă și întreb, ce-o avea atât de special neamțul de sunt așa de porniți împotriva lui, uneori chiar și membrii PNL (vezi Crin Antonescu care, după ce ni l-a scos în față, face pe-a mortul și se fandosește ca o fată mare în noaptea nunții, când este întrebat de către electori de ce nu este alături de Iohannis) sau cârcotași din PDL (știu, nu a ieșit la votul intern să fie candidat Predoiu dar oare e vina lui Iohannis?)
Dintre toate acuzele cu care este bombardat zilnic Klaus Iohannis, una m-a dat peste cap. Gabriela Firea, mamă, soție și senatoare PSD, s-a apucat să comenteze că românii vor un președinte care să fie căsătorit, să aibă copii și eventual nepoți pe viitor. Atacul a fost îndreptat cu siguranță asupra lui Klaus Iohannis. Iar asta m-a scos din sărite. Sper să mă citească pentru că îi spun, azi, dnei Firea: ”Măi, femeie, ție nu îți este rușine să ataci un om care a avut curajul să spună simplu că nu are copii pentru că el, medical,nu poate să îi facă? Cam câtă nemernicie poate să zacă în sufletul tău ca să faci asta?”
”Nu ești un om complet fără să crești un copil și consider că, mai ales, acea afirmație pe care poate a făcut-o  și anume că neinvestind în educația copiilor a investit în imobiliare, domnul Iohannis practic a spus ceea ce gândea, că într-un fel pune mai mult preț pe investiția în imobiliare, decât în educația copiilor”, a declarat Gabriela Vrânceanu Firea.
Da, poate că domnul Iohannis a greșit că nu și-a modelat comportamentul după cum se aștepta madam Firea și alții ca ea. Poate că avea 10% în plus în sondaje dacă vărsa două-trei lacrimi pe micul ecran, când a fost întrebat de ce nu are copii. Lui Firea și electorilor de teapa ei le-o fi plăcând telenovelele lacrimogene. Numai că Iohannis a ales să fie demn iar eu îl aplaud pentru asta. Demn și fără a da prea multe detalii despre o dramă care îl privește personal. Eu nu îmi doresc un președinte care să mă mintă frumos și să-mi spună ce vreau eu să aud, doresc un președinte onest care să se arate așa cum este în realitate, fără să-și modifice atitudinea după cum vrea cel din fața lui. Nu vreau un cameleon, vreau un OM.
Și… dincolo de declarația lui Iohannis, știe oare doamna Firea, care se laudă cu acest prilej că va mai avea un copil (apropos, să i se nască sănătos și să trăiască) ce este în sufletul unui om care trăiește cu certitudinea dureroasă că nu poate avea niciodată propriul lui copil? E ca și cum mâine, dacă ar fi să candidez și să o am adversară, m-ar ataca că eu am pierdut un copil în timp ce ea îi are pe toți alături.
Ce ușor este să spună că dacă n-ar fi avut, ar fi adoptat! De unde știe? Ne place să ne imaginăm întâmplări în fața cărora nu vom fi puși niciodată. Suntem eroi doar când nu avem cum fi. Ne credem luptători curajoși în lupte imaginare, dar vai și amar dacă ele chiar ar fi în realitate, cine știe câți dintre noi am da bir cu fugiții!
Așa cum Firea știe ce-ar fi făcut într-o împrejurare în care nu a pus-o destinul și eu pot să spun că dacă m-aș fi născut într-o altă țară, cu siguranță nu m-aș fi întâlnit niciodată cu astfel de specimene.

Reclame

Un comentariu »

  1. Norocul meu ca nu sunt in Romania, desi imi este extrem de dor de meleagurile mele natale! Cu toate acestea, ma bucur nespus ca nu pot urmari emisiunile deztrabalate si stitudinile desantate ale exponentilor de teapa celor ca madam Firea!
    Asfel, pot afirma, cu mana pe inima, ca este un LUX sa pot analiza la rece,situatia din Romania prin informatiile percepute de mine de peste ocean ,fara balastul care loveste atat de mult individul si societatea ,naucindu-l,descurajaqndu-l si,mai ales,facandu-l total confuz si chiar Optuz!!! Asadar fara influentele nefaste ale manipulatorilor,Trancanitorii de profesie,lipsiti de moralitate ,bunul simt si respect fata de ei insisi, dar mai laes, fata de audienta: UN FAPT DEPLORABIL ,cu consecinte agravante ,extrem de periculoase, care a distrus Societatea romaneasca si a dus TARA la sapa de lemn! de la distanta vad societatea ca o „claca de tate” la dezghiocatul porumbului,in fata portii toamna!Comparatia este asa de puternic imaginativa,incat ma strabat frisoane si-mi dau lacrimile!

    In acest context,Omul cu bun simt nu-si mai gaseste locul printre caracatitele,mafiotii-criminalii-baronii-vandutii- trup si suflet Raului ,un cerc din care nu mai pot sari afara , disparand in Intunericul ,din ce in ce mai adanc,optiunea lor preferentiala-condamnare decisiva imposibil de schimbat !

    REGRETUL si DUREREA cea mai mare, este ca, ACOLO este TARA mea!!!!Tara lui Stefan Cel Mare si Sfant,Mostenirea lui Eminescu,Istoria Dacilor,Plaiurile Mioritei ,radacinile cu care ma mandresc in lume!

    Comentariu de Anica Ioanas — Joi, 9 octombrie 2014 @ 6:44 AM | Răspunde


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: