Între realitate şi ipocrizie

Marți, 4 februarie 2014

Sunt banii tăi, prostule!

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 12:40 PM

de Florin NEGRUŢIU

Negruţiule, eşti prost! Ţi-am spus-o de când te-ai dus prima oară să stai la rând să-ţi plăteşti taxele. Ţi-am repetat-o când completai rectificativă după rectificativă, când făceai primele cereri de îndreptare a erorii, când te rugai ca milogul de Fiscul nostru să-ţi ia banii mai repede, fără durere. Mă uitam la tine cu silă cum te târai ca un vierme lună de lună să-ţi plăteşti ratele la bancă.

Eşti un prost şi un închipuit şi-o să mori la bloc. Pentru tine nu mai există scăpare. Pentru tine nu merită să-şi dea cineva silinţa să facă scheme de facilităţi. Tu eşti bun doar de plată, fraiere.

Tu ne plăteşti salariul, benzina, vacanţele şi genţile amantelor noastre. Tu ne plăteşti şoferii, badigarzii şi secretarele. Tu şi mulţi alţi proşti ca tine ne plătiţi extravaganţele şi închipuirile noastre îmbrăcate „în măsuri economice şi sociale de stânga-dreapta”.

Tu n-o să înţelegi în ruptul capului subtilitatea şi oportunitatea unor politici economice în care şi-au dat concursul nu doar experţi de la noi din Guvern, dar chiar şi specialişti de la Banca Naţională şi FMI. Tu nu înţelegi că, dacă înjumătăţeşti ratele la bancă unui grup de 1 milion de români care câştigă până în 1600 de lei, stimulezi de fapt consumul şi economia şi prin asta îţi faci în realitate un bine ţie, obtuzule. Tu o ţii una şi bună, ca un încuiat ce eşti: că de ce să consume tot ăia care nu-şi plătesc datoriile? Că de ce au dat năvală la credite doar cu buletinul când ştiau că nu pot plăti pentru plasmele, frigiderele şi home-cinema-urile pe care le cărau din Flanco şi Domo? Că de ce s-au întins mai mult decât le ţinea plapuma? Că de ce cei corecţi trebuie să plătească oalele sparte de alţii? Că de ce trebuie să achiţi tu ce consumă alţii şi nu poate fiecare să-şi plătească propria factură? Că de ce îi scutim noi de datorii doar pe unii? De ce, de ce, de ce?… Păi ca să se mire proştii.

Vezi, Negruţiule, după ce că eşti prost, eşti şi un maţe-fripte. Poţi să munceşti ca boul mult şi bine că tot n-o să pricepi tu cum e cu solidaritatea noastră de stânga: între noi, cei bogaţi, şi poporul consumator este o legătură indestructibilă – Noi îi dăm electo-rate, el ne dă ce vrem.

Hai, marş la muncă, tristule, şi nu uita ca la ieşire să ne plăteşti consumaţia. La lăutari o să dăm noi în campania electorală, stai fără grijă.

Reclame

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: