Între realitate şi ipocrizie

Duminică, 12 ianuarie 2014

Atacarea Justiției, începutul anarhiei

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 12:02 AM

 

 

BY  on 11 IANUARIE 2014ImageMotto:

Politica e un pendul ale cărui balansuri între anarhie şi tiranie sunt întreţinute de iluzii revigorate în permanenţă” – Albert Einstein

Dorința de a îngenunchia Justiția a fost una din temele de campanie electorală ale USL, pe care nici măcar nu a ascuns-o, Voiculescu/Ponta/Antonescu declarând public că ”nu avem puterea până nu avem justiția”. Cum poți să lupți pentru a avea justiția la degetul tău cel mic și să ai și simpatia alegătorilor pentru această ticăloșie? Simplu, iei un anumit post de televiziune și seară de seară faci talk-show din întâmplări cu subiecte despre procurori sau judecători, anchete în derulare/sentințe judecătorești. Toci acest tip de manipulare la nesfârșit inducând  că tot ce se întâmplă sau nu în sistemul judiciar se datorează faptului că Băsescu dispune de justiție după cum vrea. Până când creierul românului percepe ca fiind ceva normal și legal ca USL-ul să lupte pentru eliberarea acesteia. Înfierbântat de manipularea zilnică că tiranul dă ordine pe cine să ancheteze/sau nu  procurorii, cui să dea/sau cui să nu dea dreptate judecătorii, nu mai observi că din 2004 Justiția a ieșit de sub globul de sticlă în care trăia, a anchetat cu mai mult curaj oameni politici sau de afaceri din România, au fost sancționați penal chiar procurori sau judecători colegi cu cei care au dat sentințele. Nu spun că lucrurile sunt perfecte dar, cu siguranță, ceva bun s-a întâmplat.

Ceea ce mi se pare cel mai grav este că, orbit de ura pe care respectivul post de televiziune ți-o inoculează ceas de ceas, nu mai observi că, de fapt, cei care atacă Justiția cu orice prilej sunt chiar reprezentanții USL. Și din această ură, ale cărei motive se regăsesc nu în  franchețea cu care Băsescu spune ceea ce gândește (franchețe supărătoare pentru un președinte – vezi ”țigancă împuțită”) sau din susținerea măsurilor de austeritate, ci din porția de ură pe care ți-o servește în fiecare seară, de ani de zile această televiziune. Ajungi la un reflex pavlovian. Cum auzi cuvântul Băsescu, ura îți țâșnește prin toți porii și ești în stare să girezi USLul pentru orice încălcare a legii doar așa, să te bucuri că ”i-au tras-o!”. O răzbunare pe care o vei regreta mult prea târziu. Personal sunt de acord să taxăm orice greșeală a președintelui dar cu detașarea rațiunii și nu cu ură.

Iată doar câteva exemple de amestec al PSDului (actorul principal în USL) în actul de justiție în acest an de guvernare care a trecut de când au fost alegerile generale. Fără a avea pretenția expunerii lor în ordine cronologică sau a enumerării limitative, vă las să trageți concluzia dacă există sau nu un amestec în treburile Justiției.

– Victor Ponta, despre ancheta din dosarul în care este cercetat ministrul Liviu Dragnea:

“Nu vreau să mai vad, ca anul trecut, scene din anii 50, cu procurori din vacanţă, care cercetează oameni de la țară”

– Victor Ponta, despre dosarul lui Gică Popescu:

“N-aş fi fericit să-l vad la închisoare“,  “lui Gică Popescu i-aş ierta orice“.

– Victor Ponta, despre un judecător CSM:

“Vă dați seama dacă încăpeți pe mâna domnului Danileț să vă judece? Doamne ferește! Bine că e la CSM și nu judecă”.

– Victor Ponta, despre condamnarea lui Relu Fenechiu:

“Cred, de exemplu, că el nu era condamnat niciodată dacă nu era ministru în Guvernul USL.”

– Victor Ponta în dosarul Bac 2013:

” O să vorbesc cu ministrul Justiției să discute cu procurorul general, pe calea ierarhică, dar repet nu trăim în vremurile lui Daniel Morar și ale comuniștilor să luăm oameni de pe stradă, și cu atât mai puțin copii”.

– Victor Ponta  – despre ultima sentință de condamnare a lui Adrian Năstase:

“Adrian Năstase este un condamnat politic şi o victimă a regimului Băsescu, în condiţiile în care preşedintele Traian Băsescu a instituit din 2005, prin Macovei şi Morar, principalii săi colaboratori, un sistem, inclusiv prin dosare penale, împotriva adversarilor politici.”

A trecut doar un an de când USL-ul a preluat frâiele României și încep să am temeri, pe care le consider justificate, pentru ceea ce ne așteaptă în următorii 3 ani.  Chiar premierul actual a spus, pe vremea când era în opoziție, că o țară în care nu mai există încredere în justiție este o țară în care domnește haosul. Aflat la putere, se pare că a uitat ce spunea pe vremea când era în opoziție iar declarațiile lui pot să îndemne omul simplu să nu dea nici doi bani pe actul de justiție, îndreptând țara spre anarhie.

Reclame

Un comentariu »


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Creează un sit web gratuit sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: