Între realitate şi ipocrizie

vineri, 5 februarie 2010

Examenul pentru permisul auto nu se va mai da în Medgidia, Mangalia şi Cernavodă, ci doar în Constanţa

Filed under: bazel09 — valentin ciuraru @ 6:13 AM
Cosmin ZAPOROJAN În urma modificărilor aduse de Ministerul de Interne legislaţiei din domeniul obţinerii permiselor de conducere, municipiul Constanţa a devenit singura localitate din judeţ unde se va putea susţine proba practică a examenului. Potrivit noilor norme, evaluarea practică (proba de traseu) a cursanţilor se va face doar în municipiile reşedinţă de judeţ şi doar în celelalte municipii în care există cel puţin o intersecţie semaforizată. Cum în Medgidia şi Mangalia nu există niciun semafor, cei care locuiesc în aceste localităţi şi în restul judeţului vor trebui să vină la Constanţa pentru a da examenul cu poliţistul.
Excepţie fac cei care au reuşit să dea deja şi să promoveze proba teoretică, aceştia urmând să susţină proba practică în Medgidia, Mangalia sau Cer-navodă. Dacă vor pica „traseul”, următoarea examinare o vor da la Constanţa.
Prin ordin al Prefectului, deja a fost suspendată evaluarea la proba practică în Mangalia, Medgidia şi Cernavodă, viitorii pretendenţi la permisul de conducere urmând să dea examen la Constanţa. Potrivit comisarului şef Romeo Tecău, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Autovehiculelor Constanţa, vor exista discuţii cu primarii celor două municipii în încercarea de a găsi soluţia semaforizării măcar a unei intersecţii din oraş. Însă, ţinând cont de criza economică şi costurile pe care le presupune sistematizarea rutieră a unei intersecţii, şansele de realizare sunt minime. Spre exemplu, semaforizarea unei singure intersecţii ar costa în jur de 20.000 lei, în timp ce semaforizarea unei simple treceri de pietoni ar costa vreo 8.000 de lei. Până se vor găsi fonduri, cetăţenii din Mangalia şi Medgidia vor susţine examenul pentru permisul auto la Constanţa.

Lasă un comentariu »

Niciun comentariu până acum.

Feed RSS pentru acest articol. TrackBack URI

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

WordPress.com Logo

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Log Out / Schimbă )

Twitter picture

Comentezi folosind contul tău Twitter. Log Out / Schimbă )

Facebook photo

Comentezi folosind contul tău Facebook. Log Out / Schimbă )

Google+ photo

Comentezi folosind contul tău Google+. Log Out / Schimbă )

Connecting to %s

Tema Rubric. Creează gratuit un sit web sau un blog la WordPress.com.

%d blogeri au apreciat asta: